Tilbage til Historier Gravel

De mest tossede løb i den mest underlige tid. En GBDuro-rejse med Josh Ibbett.

20 Aug 2020

2020 har været et usædvanlig år på mange måder. Nogle events blev aflyst, andre tilpassede sig. GBDuro er et af dem, og 2020-udgaven er muligvis endnu mere tosset end de seneste måneder, vi har gennemlevet.

Da Covid-19 pandemien ramte verden i februar 2020, kunne ingen have forudset, hvad der ville ske. Nedlukningerne, der fulgte, forstyrrede alle planer for de følgende måneder og skabte en tilstand af usikkerhed i hele cykelverdenen. Hvornår ville butikkerne kunne åbne igen? Hvornår ville der komme cykelløb igen, på professionel eller amatørbasis? Ville vi stadig kunne cykle udenfor, og hvor længe?

For alternative cykelryttere som Josh Ibbett kunne det også have betydet meget mere. Med de omfattende rejsebegrænsninger, der blev indført af de forskellige lande for at bekæmpe virussen, mistede de den ene ting, der får dem til at føle sig levende: spændingen ved nye eventyr.

Dirty Reiver? Aflyst. Tour Divide? Aflyst. Dirty Kanza? Aflyst.Alle måtte indstille sig på forandringerne hurtigt og finde en ny følelse af normalitet. Menneskets største fordel er måske vores tilpasningsevne, og det er præcis, hvad alle gjorde; de tilpassede sig. Ikke-cyklister begyndte at cykle, almindelige cyklister fandt nye ruter at udforske lige foran hoveddøren, og arrangører fandt måder til at organisere cykelløb på med Corona-forholdsregler.

2020 skulle have været andet år med GBDuro, et 2000 km langt selvstøttet bikepacking-udholdenhedsløb fra sydspidsen af England til det nordligste Skotland. I et forsøg på at reducere antallet af potentielle sociale kontakter under løbet ændrede arrangørerne konceptet fra selvstøttet (self-supported) til selvforsynende (self-sufficient), hvilket gjorde GBDuro til det ultimative 'Covid-venlige' løb. 

Josh Ibbett skema

Foto: GBDuro

Ændringen betød, at deltagerne skulle have alt deres eget udstyr med fra start til slut, inkl. alt det mad, de ville få brug for undervejs. Det betød også, at de selv skulle styre deres sove- og cykletider.

Efter at have deltaget i de fleste af verdens største bikepacking-løb i de seneste år og som vinder af Transcontinental-løbet i 2015 var Josh Ibbett helt sikkert klar til udfordringen med at føre en 30 kg tung cykel afsted på hans hjemlands veje.

Det næste, der skete, er en fuldstændig episk historie. 

Josh Ibbett med sin cykel

Foto: Ryan Le Garrec

Fordi et billede siger mere end tusind ord, og en film mere end tusind billeder, vil vi invitere vi dig til at se denne film og opleve dette vanvittige eventyr sammen med Josh.

Josh Ibbett GBDuro Video Josh Ibbett GBDuro Video play play